Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η τρέχουσα σχολική χρονιά ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Την ημέρα αυτή δε θα υπάρξει διδασκαλία μαθημάτων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στο Σχολείο στις 10:45 και θα αποχωρήσουν στις 11:30, με τη συνοδεία ή την ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Ο προβλεπόμενος αγιασμός (ενόψει της έναρξης της νέας χρονιάς) θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου γύρω στις 11:00. Σ’ αυτόν θα συμμετάσχουν μόνον οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου θα δεχθούν τον αγιασμό στην αίθουσα διδασκαλίας τους, παρουσία μόνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού του τμήματός τους.  Ο λόγος για τον οποίο δεν προβλέπεται κοινός αγιασμός όλων των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου στο προαύλιο είναι για την αποφυγή συνωστισμού και διασποράς του COVID-19.

Για τον ίδιο λόγο, συνιστάται η μη είσοδος των γονέων των μαθητών και μαθητριών στο χώρο του σχολείου. Σε περίπτωση όμως που είναι αναγκαία η είσοδος κάποιου/κάποιων γονέα/ων στον χώρο του σχολείου, επιβάλλεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας. Επίσης, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες στην αίθουσα διδασκαλίας και στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, εκτός από μαθητές και μαθήτριες με συγκεκριμένα (πιστοποιημένα) χαρακτηριστικά : μαθητές/τριες με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, όπως και με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό πρόβλημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα. Τέλος, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για τους μαθητές και τις μαθήτριες, όταν αυτοί βρίσκονται στο προαύλιο του σχολείου και παρατηρείται συνωστισμός. Για τον λόγο αυτόν, παρακαλούνται να προσέλθουν όλοι την ημέρα του αγιασμού φέροντας μαζί τους μάσκα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας τους (10:45) για μια πρώτη γνωριμία και επικοινωνία με τις δασκάλες και τους δασκάλους τους, για περίπου σαράντα λεπτά της ώρας, και θα αποχωρήσουν αμέσως μετά (11:30) με τη συνοδεία ή την ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους. Τα σχολικά βιβλία θα δοθούν στους μαθητές και τις μαθήτριες την επόμενη ημέρα, Τρίτη 15/09/2020.

Την Τρίτη 15/09/2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στο Σχολείο στις 8:15 και θα σχολάσουν στις 12:25 (5ωρο).

Από την Τετάρτη 16/09/2020 θα υλοποιείται το πλήρες Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας για όλες τις τάξεις του Σχολείου (8:15 έως 13:15 – 6ωρο). Επίσης, το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου θα λειτουργεί κανονικά από την Τετάρτη 16/09/2020 και το ωράριο λειτουργίας του θα ολοκληρώνεται στις 15:00.

Προσβλέποντας και φέτος σε μια ανοιχτή και ειλικρινή συνεργασία, εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Αγρίνιο, 11/09/2020                                                                                                                    

  Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *