Χαιρετισμός

Αγαπητοί γονείς,

Θα ήθελα να εκφράσω (με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς) τις πιο θερμές ευχές μου για ομαλή και δημιουργική χρονιά, εις όφελος των μαθητών και μαθητριών μας.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε, και το βάρος της ευθύνης που αναλογεί και στο σχολείο, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα παιδιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γνώμονάς μας θα είναι η διασφάλιση της υγείας τους αλλά και η δημιουργία ενός ήρεμου παιδαγωγικού περιβάλλοντος το οποίο να μπορεί να εγγυάται την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία και τη συγκέντρωση των μαθητών στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία, παρά τους αντίξοους όρους υπό τους οποίους καλείται να λειτουργήσει το σχολείο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η επίτευξη μάθησης προϋποθέτει τη διασφάλιση κλίματος ασφάλειας, ηρεμίας, αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Μόνον έτσι μπορούν τα παιδιά να προσέρχονται με θετική διάθεση στο σχολείο και να επωφελούνται από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Προκειμένου, λοιπόν, να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα πρέπει να υπάρξει στενή και ειλικρινής συνεργασία μεταξύ μας και συνεχής και αμφίδρομη ενημέρωση και ανατροφοδότηση, ώστε να μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε στις δύσκολες συνθήκες που μας θέτει η νέα πραγματικότητα των περιοριστικών μέτρων έναντι της διασποράς του COVID-19.

Η πλευρά του σχολείου θα είναι πάντα διαθέσιμη για συνεργασία και επικοινωνία μαζί σας.

Με την ελπίδα ότι η καθημερινότητα θα μας υποδείξει τρόπους να ισορροπούμε ανάμεσα στη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και μαθητριών και στην επίτευξη του καλύτερου μαθησιακού αποτελέσματος, εύχομαι και πάλι σε όλους και όλες σας προσωπική και οικογενειακή υγεία και δύναμη, με υπομονή και αγάπη για τα παιδιά.

 

Αγρίνιο, 11/09/2020

                                                                                                                    

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Διαμαντής    

Χαιρετισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *